مارکت شو

تاثیر تغییر دامنه سایت وردپرسی بر سئو

5/5
تاثیر تغییر دامنه سایت وردپرسی در سئو

فهرست عناوین این مطلب:

تغییر دامنه سایت وردپرسی با کمترین آسیب به سئو

گاهی اوقات ضرورت هایی باعث می شود که مشتری ما اقدام به تغییر دامنه سایت خود کند اما این تغییر دامنه دردسرهای خاص خود را دارد. یکی از مهم ترین تغییرات، تبدیل تمام لینک های با آدرس قبلی به لینک هایی با دامنه جدید است که بسیار زمان بر است. در این مقاله به صورت مفصل به دلایل تغییر دامنه سایت وردپرسی و تاثیر آن بر سئو می پردازیم.

تاثیر تغییر دامنه سایت در سئو
تاثیر تغییر دامنه سایت در سئو

اعتبار دامنه چیست؟

هر نام دامنه دارای سطحی از «مرجعیت دامنه» است، که اساساً معیاری از میزان اعتماد Google به دامنه است. BBC.co.uk دارای اعتبار دامنه بالایی است، بنابراین هر مقاله یا صفحه جدیدی در وب سایت بی بی سی شانس بسیار خوبی برای رتبه بندی خوب خواهد داشت. در حالی که اگر امروز یک نام دامنه کاملاً جدید خریداری کنید، اعتبار دامنه صفر خواهد بود و بعید است که برای چیزی رتبه ای کسب کنید..

رها کردن نام دامنه‌ای که سال‌ها برای یک نام تجاری جدید دارید، می‌تواند به این معنی باشد که وب‌سایت شما از اعتبار دامنه خوب به صفر می‌رسد  و این به معنای کاهش رتبه بندی سایت شما خواهد بود.

تاثیر بک لینک ها بر رتبه دامنه سایت وردپرسی

یکی از عوامل دیگری که بر رتبه بندی سایت وردپرسی شما در گوگل شما تأثیر می گذارد، تعداد (و کیفیت) وب سایت های دیگری است که به وب سایت شما پیوند داده می شوند.

بنابراین اگر نام دامنه خود را برای مدت طولانی داشته اید، احتمالاً لینک های زیادی به وب سایت شما در دایرکتوری ها، وبلاگ ها، سایت های رسانه های اجتماعی و غیره داده شده است. هنگامی که دامنه  را تغییر می دهید، بدون اعمال تغییر مسیرهای مناسب، همه این لینک ها ناقص می شوند و نمی توانند مخاطب را به صفحات سایت شما راهنمایی کنند.

این می تواند منجر به تحویل صفحات خطا و شکستن لینک های داخلی و ورودی شود. نه تنها بازدیدکنندگان ممکن است ناامید شوند و به‌جای آن به دامنه رقیب بروند، بلکه موتور جستجو گوگل هم ممکن است نتواند هر صفحه وب‌سایت شما را بررسی و ایندکس کند. این عامل می تواند نمره منفی برای سایت شما به همراه داشته باشد.

تاثیر تغییرات URLهای سایت بر سئو

اغلب افرادی که به تغییر آدرس سایت خود فکر می کنند با این سوال روبرو می شوند که آیا تغییر ساختار URL تفاوت زیادی در ترافیک وبسایت و در نهایت درآمدشان از طریق سایت ایجاد می کند؟

پاسخ کوتاه ما بله است – هر تغییر قابل توجهی در URLها می تواند تأثیر قابل توجهی بر میزان نمایش سایت شما در Google داشته باشد و در نهایت بر ترافیک شما تأثیر بگذارد.

تجربه به ما نشان داده است که در اکثر موارد ساختار URL شما باید به طور کلی ثابت بماند، حتی اگر سایت وردپرسی شما تحت طراحی مجدد قرار بگیرد یا هر تغییر جزئی دیگری که در وب‌سایت شما اتفاق می‌افتد.

البته در انتهای این مقاله، به موارد نادری می پردازیم که در نظر گرفتن تغییر ساختار URL می تواند ایده خوبی برای کسب و کارها باشد. اما توصیه کلی ما این است که اگر دلیل واقعاً خوبی برای تغییر ندارید به هیچ عنوان آدرس سایت خود را تغییر ندهید.

دامنه سایت چیست؟
دامنه سایت چیست؟

چرا تغییر آدرس سایت بر سئو تاثیر می گذارد؟

نگاه گوگل به صفحات وب مثل انسان ها نیست و درکی ربات گونه دارد. موتورهای جستجو در دهه گذشته راه درازی را پیموده اند و بدون شک روزی به نقطه ای می رسند که بتوانند دقیقا مانند انسان ببینند و بفهمند، اما فعلا از الگوریتم هایی پیروی می کنند که نمی توانند آنچه را که ما مشاهده می کنیم ببینند. به همین دلیل است که سئو فنی بخش مهمی از استراتژی سئو هر سایتی است.

بنابراین، یکی از راه‌هایی که موتورهای جستجو صفحات وب‌سایت شما را شناسایی می‌کنند و تفاوت آن‌ها را با یکدیگر تشخیص می دهند همان آدرس و دامنه سایت است که ساختار ثابت تمامی URLهای سایت است.معمولا از زمانی که تغییر دامنه سایت وردپرسی اعمال شود هفته‌ها یا ماه‌ها طول می‌کشد تا Google صفحات را مجدداً بررسی کند و شروع به درک رابطه بین URL قدیمی و URL جدید کند.

گاهی اوقات ریدایرکت ها می توانند به شدت به این فرآیند کمک کنند و اگر در طول جابه جایی سایت به درستی ترسیم شوند، می توان بازدید سایت را حفظ کرد. اما همانطور که بسیاری از متخصصان سئو و همکاران ما به شما خواهند گفت – احتمال این اتفاق 50،50 است.

بهترین روش سئو برای URL

در ابتدا باید بگوییم که گزینه ی تایید شده ای از طرف گوگل برای این موضوع وجود ندارد که همه طراحان وب سایت از آن تبعیت کنند اما می توان به روش های مختلفی این تغییر را با کمترین آسیب به سئو سایت انجام داد.

مواردی که باید هنگام تغییر دامنه به آن توجه کرد:

مهم‌ترین جنبه‌هایی که موقع ایجاد یک ساختار URL از ابتدا یا بازسازی ساختار فعلی باید در نظر بگیرید، عبارتند از:

طول URL باید کوتاه و کاربر پسند باشد

دامنه سایت وردپرسی باید به راحتی تایپ شود. از طرفی در نظر داشته باشید که موتورهای جستجو تجزیه یک URL را پس از 1000 کاراکتر متوقف می کنند، بهترین تمرین این است که URL های خود را به 115 کاراکتر محدود کنید.

قابل خواندن توسط انسان

URL باید به طور دقیق محتوای صفحه را توصیف کند و حاوی کلمه کلیدی کانونی باشد. قانون طلایی ما این است که شما باید محتوای یک صفحه را صرفاً با نگاه کردن به URL بفهمید.

اجتناب از پارامترها

سعی کنید پارامترهای بیش از حدی را در دامنه سایت وردپرسی خود به کار نبرید و به جای آن URL های ثابت را انتخاب کنید. اگر نیاز به استفاده از پارامترها دارید، از ابزار پارامترهای URL در سرچ کنسول استفاده کنید تا به Google بگویید چگونه می‌خواهید پارامترها را در وب‌سایت مدیریت کنند.

استفاده از خط فاصله

خط فاصله باید همیشه برای جدا کردن کلمات در URL ها استفاده شود زیرا موتورهای جستجو قادر به تجزیه صحیح کاراکترها مانند زیرخط نیستند.

در این موقعیت دامنه خود را تغییر ندهید

تعدادی از موقعیت‌ها وجود دارد که در آن یک کسب‌وکار ممکن است در نظر داشته باشد که در ساختار URL تغییر ایجاد کند. معمولاً این به تغییر اساسی در وب‌سایت یا ارائه محصول/خدمت آنها مربوط می‌شود.

اگر دلیل این کار صرفاً یک دلیل زیبایی شناختی است، یا حتی سعی کنید URL را با یک کلمه کلیدی خاص مرتبط تر جایگزین کنید، قطعاً نباید تغییری ایجاد کنید. چون این کار می‌تواند منجر به افت شدید رتبه سایت شما شود.

دلایل موجه تغییر دامنه سایت وردپرسی

موقعیت هایی وجود دارد که می توانید با تغییر دامنه سایت وردپرسی به عملکرد سئو سایت تان کمک می کند.

  • برندسازی مجدد
  • فرار از جریمه های نامطلوب گوگل و پنالتی
  • داشتن دامنه ای قوی تر
  • انتقال از HTTP  به  HTTPS
  • یکی کردن وبسایت ها

مزایا و معایب تغییر نام دامنه

در بسیاری از موارد، تغییر آدرس وب سایت شما کاملا منطقی است. نام دامنه شما باید نشان دهنده برند شما باشد. شرکت‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند و تکامل می‌یابند و نام وب‌سایتی که سال 1390 انتخاب کرده اند امسال با اهداف و نوع کسب و کارشان مرتبط نباشد.

با این حال، اگر این تغییر را به درستی برنامه ریزی نکنید، سایت شما ممکن است در SERP ها ( نتایج جستجو) دچار مشکل شود و در نتیجه ترافیک وب سایت و فروش تان از بین برود. حتی ممکن است هرگز نتوانید جاذبه ای که از دست داده اید را دوباره به دست آورید.

دلایل موجه تغییر دامنه سایت وردپرسی
دلایل موجه تغییر دامنه سایت وردپرسی

تغییر دامنه سایت وردپرسی با کمترین آسیب به سئو

استفاده از تغییر مسیرهای 301

یکی از راه‌هایی که می‌توانید تاریخچه، اعتبار و پیوند وب‌سایت خود را حفظ کنید، استفاده از تغییر مسیرهای 301 است تا هرکسی که از URL در دامنه قدیمی شما استفاده می‌کند، به طور خودکار به صفحه مربوطه در وب‌سایت جدید شما ارسال می‌شود. با این حال، مشکل ریدایرکت های 301 این است که شناسایی آنها توسط موتورهای جستجو زمان می برد، بنابراین وب سایت شما ممکن است برای مدتی در رتبه بندی سقوط کند و ممکن است هرگز به طور کامل بهبود نیابد.

استفاده از نام دامنه جدید خود در ادبیات شرکت

گزینه دیگر این است که به سادگی شروع به استفاده از نام دامنه جدید خود در ادبیات شرکت خود کنید و از تغییر مسیرهای 301 برای ارسال افرادی که از آن استفاده می کنند به سایت فعلی خود استفاده کنید. با این حال، اگر بازدیدکنندگان متوجه URL های اصلی شوند، ممکن است گیج شوند، به خصوص اگر نام شرکت شما تغییر کرده باشد.

سوالات متداول شما

پس از انتقال دامنه جدید نیازی به تمدید دامنه قبلی هست؟

یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی نتایج جستجو لینک سازی های خارجی است. با استفاده از ریدایرکت 301 و اعلام انتقال به گوگل این اعتبار و ارزش به دامنه جدید منتقل میگردد. ولی اگر به هر دلیل مالکیت دامنه قبلی را از دست بدهید یا کدهای مربوط به ریدایرکت 301 حذف شوند عملا لینک های خارجی سایت نیز بی اثر خواهند شد.

در نتیجه پیشنهاد میشود تا هرزمان که میتوانید دامنه قدیمی را تحت مالکیت خود نگه داشته و از ریدایرکت ها مطمئن شوید.

پس از چه مدتی می توان دامنه جدید را به دامنه دیگری انتقال داد؟

تغییرات مداوم دامنه سایت وردپرسی و ریدایرکت های تو در تو موجب میشود که اعتبار و ارزش لینک های شما از دست برود. پیشنهاد میکنیم در صورتیکه دامنه جدیدی را برای فعالیت خود انتخاب کرده اید، درخواست قبلی را غیرفعال کرده و هر دو دامنه اول و دوم را طبق مراحل توضیح داده شده به آدرس سوم منتقل کنید.

اعلام تغییر آدرس به گوگل ضرورت دارد؟

ابزاری که در پنل سرچ کنسول قرار داده شده است برای اعلام تغییر دامنه اصلی سایت است. اگر آدرس صفحات شما به https تغییر کرده است کافیست نسخه http را به https ریدایرکت 301 کرده و از این پس آمار و اطلاعات را از پنل نسخه https دنبال کنید.

جمع بندی:

در کل می توان گفت تغییر دامنه سایت وردپرسی می تواند به ضرر سایت شما باشد و تا مجبور به تغییر آن نشده اید هرگز این اقدام را انجام ندهید.

باید تصمیم بگیرید که کدام مورد برای شما اولویت دارد؟ نام برند یا سئو سایت؟

این مورد را در نظر داشته باشید که تغییر دامنه سایت در واقع به معنی راه اندازی یک سایت جدید است و فرآیند آنالیز و تعیین رتبه ممکن است مدت ها زمان نیاز داشته باشد. ولی اگر فرآیند انتقال به درستی انجام شده باشد و از طریق سرچ کنسول به گوگل اعلام شود موجب از دست رفتن رتبه یا جایگاه ما نخواهد شد.

اگر در نظر دارید از نام دامنه دیگری استفاده کنید، حتما یک مشاوره تخصصی سئو دریافت کنید تا بتوانید مطمئن شوید که تصمیم درستی می‌گیرید. با ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان مارکت شو بهره مند شوید.

به کدام موضوع علاقه مندید؟

5 راه افزایش فروش اینترنتی با وب سایت
سئو
5 راه افزایش فروش در سایت

چرا کسب و کارهای سنتی به وبسایت نیاز دارند؟ بسیاری از کسب و کارهای کوچک، به ویژه کسب و کارهای کوچک جدید، نیاز دارند تا